OR

Sunmaster SunBasic

Buitenzonwering - knikarmscherm sunmaster - zonnescherm - toldo

Sunmaster SunBasic zonnescherm

De Sunmaster Sunbasic, het basis model van onze zonneschermen. Leverbaar in een basis uitvoering met een semi-gesloten cassette of met een gesloten cassette, voor iedere portemonnee is er een Sunmaster Sunbasic.

✅ 5 jaar fabrieksgarantie

❌ Minimale uitval van 2,5 meter

Waar is een zonnescherm van gemaakt?

De profielen van het zonnescherm zijn gemaakt van gepoedercoat aluminium extrusie profielen. Het doek is gemaakt van acryl en wordt gestikt met ternaren-garen voor een lange en duurzame levensduur.

Giorgio Hokstam
Giorgio Hokstam
2023-08-11
Via Google bij Oscar (Toldo) terecht gekomen. Zeer snel contact en een afspraak kunnen maken. Oscar is niet alleen een hele gezellige, maar bovenal een zeer deskundige kerel. Wij zijn erg blij dat we ons nieuwe zonnescherm door hem hebben laten plaatsen en zou iedereen aanraden dat ook te doen. Een zeer professionele en persoonlijke service! Helemaal top! 5 sterren.
Mario Iuzzolino
Mario Iuzzolino
2023-08-11
Prima service! De zonwering hangt weer recht! Heel blij mee.
Berry Schuite
Berry Schuite
2023-05-14
Tevreden en blij met ons nieuwe rolluik. Erg mooi geworden. Snel en netjes geplaatst voor een zeer nette prijs. Wij raden Toldo zeker aan! Dank jullie wel!
Raish Jahangier
Raish Jahangier
2023-01-12
Top ervaring met dit bedrijf! Vanaf eerste contact goed op de hoogte gehouden, netjes werk afgeleverd! Zeer zeker aan te raden!
Astrid van der Ven
Astrid van der Ven
2022-08-13
Prima en snelle service van Toldo! De oplossing voor het defect aan mijn zonnescherm was snel gevonden. Betrouwbare en prettige professionals.
sonja de le cluse
sonja de le cluse
2022-06-16
Gisteren zonnescherm geplaatst, ruim binnen de afgesproken tijd, ook top zeker voor de hitte die eraan komt. Zijn zeer tevreden over het zonnescherm en over het ophangen ervan, met z'n tweeën was in een goed uur klaar en nu genieten maar.😁 Wij bevelen toldo zeker aan.
Ilse H
Ilse H
2022-06-13
Vanaf het eerste moment goed geholpen. Wij hebben twee rolluiken en een zonnescherm aangeschaft bij Toldo. Binnen de beloofde 6 weken is alles geleverd en geïnstalleerd en dat naar volle tevredenheid. Wat ik persoonlijk wel fijn vond is dat de gene die het inmeet ook komt voor de installatie. We raden Toldo.nl aan!!

Details en specificaties

Beschrijving

De SunBasic, het basismodel van Sunmaster, is verkrijgbaar in twee varianten: een gesloten cassette en een semi-gesloten cassette met een open onderzijde. Dit zwevende knikarmscherm behoudt het ruimtelijke gevoel op je terras.

Standaard uitgerust met een Somfy motor en opbouwschakelaar, biedt de SunBasic de mogelijkheid tot een upgrade met een afstandsbediening. De semi-gesloten variant is ook beschikbaar met handbediening.

Dit zonnescherm is bestand tegen windkracht 4/5, afhankelijk van de afmeting. Overweeg een windsensor voor extra gemak, zodat je zorgeloos van de warmte op je terras kunt genieten, zelfs wanneer je niet thuis bent. Ontdek de mogelijkheden van de SunBasic voor jouw buitenruimte.

Bekijk de Sunbasic op de officiële website van Sunmaster.

Stel jouw Sunmaster SunBasic zelf samen

Elk van onze producten wordt op maat voor jou vervaardigd, zodat je de vrijheid hebt om een zonnescherm naar jouw eigen stijl te creëren. De SunBasic wordt geleverd met twee standaard profielkleuren: Ivoor RAL 9001 en Antraciet RAL 7016 structuur. Maak een keuze die past bij jouw persoonlijke voorkeur en de esthetiek van je buitenruimte. Bij ons draait het om maatwerk, zodat je niet alleen functionele, maar ook esthetisch aantrekkelijke zonwering kunt hebben die perfect past bij jouw unieke smaak en behoeften.

Sunmaster biedt een uitgebreide collectie hoogwaardige stoffen met eindeloze kleur- en patroonkeuzes. Onze standaarddoeken zijn geselecteerd uit de collecties van Dickson Orchestra en Sattler Elements, bekend om hun kwaliteit en stijl. Kies uit deze zorgvuldig samengestelde stoffen om de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek te creëren voor jouw zonwering.

Specificaties

Afmeting
Breedte: Uitval:
Min. 3000 mm 2500 mm
Max. 5500 mm 3000 mm

Aandrijving
Handbediend middels draaistang
Somfy motor met opbouwschakelaar
Somfy IO motor met afstandsbediening

Doekkleuren
Keuzen uit meer dan 60+ zonweringsdoeken 

Profielkleur
Keuze uit ivoor RAL 9001 of antraciet grijs structuur RAL 7016

Windbestendig
Tot windkracht 4

Product eigenschappen zonnescherm

Oxidatie van het lakwerk
Het lakwerk van aluminium producten kan onderhevig zijn aan oxidatie, een natuurlijk proces dat buiten de garantie valt. De levensduur van gepoedercoate objecten kan worden beïnvloed door vuil, vocht, zuren, zouten en andere agressieve stoffen. Hoewel oxidatie niet volledig te voorkomen is, kan het wel vertraagd worden. Regelmatig onderhoud en reiniging zijn cruciaal om de kans op oxidatie te minimaliseren. De frequentie van reiniging hangt af van de mate van vervuiling.

Knikvouwen
Knikvouwen kunnen voorkomen bij de confectie, vooral bij lichte kleuren, en kunnen pigmentverschuiving veroorzaken. Hoewel dit, wanneer tegen het licht gehouden, enigszins op vuilstrepen kan lijken, beïnvloedt een knikvouw de kwaliteit van het doek niet.

Wavelvorming en golven
Golven kunnen ontstaan door dubbele lagen doek met verschillende wikkeldiktes op de doekrol. Dit kan leiden tot banen in de buurt van zomen en naden, wat stofspanningen veroorzaakt die resulteren in golven, wafelvorming of een visgraatpatroon.

Buitenzonwering - zonnescherm - Sunmaster Sunbasic - stobag

Kwaliteit Sunmaster zonwering

Met meer dan 50 jaar ervaring in buitenzonwering is Sunmaster een gevestigde naam in de branche. Ooit gestart als fabriek voor buitenjaloezieën en zonneschermen, voegde Sunmaster al snel screens aan het assortiment toe. Pas 10 jaar geleden werden ook rolluiken aan het aanbod toegevoegd.

Sunmaster onderscheidt zich door het volledig in eigen beheer produceren van hun producten. Het ontwerpen, testen en fabriceren van alle zonwering gebeurt intern. Hierbij worden sterke, duurzame en betrouwbare materialen gebruikt. Dit garandeert niet alleen de kwaliteit van de zonwering maar verzekert ook een lange levensduur en goede werking ervan

Semi-gesloten of gesloten cassette zonnescherm

De Sunmaster Sunbasic bestaat uit twee modellen, de semi-gesloten of gesloten cassette. De keuze tussen een gesloten cassette en een semi-gesloten cassette hangt af van de gewenste mate van bescherming, het budget en de esthetische voorkeuren. Een gesloten cassette biedt over het algemeen een betere bescherming, terwijl een semi-gesloten cassette een compromis kan zijn tussen bescherming en esthetiek.

Gesloten Cassette:

  • De Sunmaster Sunbasic gesloten cassette is ontworpen om het zonnescherm volledig te omsluiten wanneer het niet in gebruik is.
  • Het doek, de armen en andere mechanismen zijn volledig beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals regen, stof en vuil.
  • Dit type cassette zorgt voor een hoge mate van bescherming en verlengt over het algemeen de levensduur van het zonnescherm.

Semi-gesloten Cassette:

  • De Sunmaster Sunbasic semi-gesloten cassette biedt bescherming aan het bovenste deel van het zonnescherm, inclusief het doek, wanneer het is ingetrokken.
  • Hoewel het bovenste gedeelte beschermd is, blijven de armen vaak deels blootgesteld aan de omgeving.
  • Hoewel het niet dezelfde mate van bescherming biedt als een gesloten cassette, is een semi-gesloten cassette vaak een esthetische keuze voor mensen die enige bescherming willen zonder het volledig gesloten uiterlijk.
Buitenzonwering - uitvalscherm - zonnescherm - Sunmaster - toldo zonwering - Sunmaster sunbasic
Buitenzonwering - zonnescherm - Sunmaster Sunbasic - stobag

Handbediend of elektrische zonnescherm

De Sunmaster Sunbasic is verkrijgbaar met een handbediening of met een elektrisch bediening elk met zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Handbediening:
Kosten: Een Handbediende Sunmaster Sunbasic is goedkoper in aanschaf dan elektrische zonneschermen.
Eenvoudige Installatie: Omdat er geen elektrische bedrading en aansluitingen nodig zijn, is de installatie van handbediende zonneschermen vaak sneller en eenvoudiger en daarmee goedkoper.

Elektrische bediening:
Gemak en Comfort: Het belangrijkste voordeel is het gemak van geautomatiseerde bediening. Met een druk op de knop, afstandsbediening of zelfs via een smart home systeem, kan een elektrisch zonnescherm eenvoudig worden geopend of gesloten, wat meer comfort biedt.
Automatische Bediening: Elektrische Sunmaster Sunbasic kan worden uitgerust met automatische bedieningssystemen, zoals zon- en windsensoren. Dit betekent dat het zonnescherm automatisch reageert op veranderende weersomstandigheden, waardoor optimale bescherming wordt geboden zonder dat de gebruiker handmatig hoeft in te grijpen.

Meten en monteren service


Bij Toldo ben je verzekerd van professionele zonwering en vakkundige installatie.

Advies en Inmeten: Onze adviseur komt langs voor inmeting en deskundig advies. Je kunt kleurstalen bekijken om de perfecte match te vinden.

Professionele Installatie: Onze ervaren monteurs zorgen op het afgesproken tijdstip voor een professionele installatie. Na afloop geniet je volop van je nieuwe zonwering.

Buitenzonwering - zonnescherm - Sunmaster Sunbasic - stobag

Offerte Sunmaster Sunbasic aanvragen

Naam(Required)
Adres(Required)
Afbeelding
Accepted file types: jpg, jpeg, png, gif.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Een offerte aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen over Sunmaster Sunbasic

demonteren jullie ook het oude zonnescherm

Als wij de installatie van het nieuwe zonnescherm voorzien, demonteren wij het oude zonnescherm voor u. Indien gewenst voeren wij het zonnescherm ook af.

Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en een zonnescherm?

Een zonnescherm is een verzamelnaam voor een knikarmscherm, terraszonwering of terrasscherm. Er is dus feitelijk geen verschil tussen een knikarmscherm en een zonnescherm.

Waar moet ik rekening mee houden met het kiezen van de juiste buitenzonwering?

Bij het kiezen van de juiste buitenzonwering zijn verschillende factoren van belang. Begin met het identificeren van de zon waar je last van hebt. Wil je buitenshuis een riante schaduw creëren kijk dan naar een zonnescherm of pergola. Denk ook aan de afmetingen van je ramen, welk doel het moet dienen en je persoonlijke voorkeur voor bediening (handmatig of elektrisch). Bovendien is het waardevol om te kijken naar beschikbare kleuren en stijlen die passen bij de architectuur van je woning.

Wat zijn de montagekosten van een zonnescherm?

De montagekosten van een zonnescherm variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals de bereikbaarheid, de benodigde hulpmiddelen en elektrische aansluitingsvereisten. Het is moeilijk om vooraf exact te bepalen hoe hoog de installatiekosten zullen zijn. Voor een nauwkeurige kostenberekening en professioneel advies kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij het realiseren van de perfecte zonweringoplossing.

Heeft een zonnescherm onderhoud nodig?

Een zonnescherm heeft geregeld onderhoud nodig, geen noodzakelijk onderhoud maar onderhoud voor een langere levensduur en voor een stralend uiterlijk. Voor een optimale levensduur raden wij aan om de cassette en armen van een zonnescherm 2 keer per jaar schoon te maken. Bij voorkeur in de zomer en in de winter. In kustgebieden, bij vliegvelden of havens zelfs 4 keer per jaar.

Dit onderhoud beperkt oxidatie van het aluminium. Gebruik milde schoonmaakmiddelen met een pH-waarde onder de 8. Hiermee verleng je de levensduur van de lak en beperk je het ontstaan van oxidatie van het aluminium.

Sfeerimpressie